Elonkorjuujuhlat kutsuivat leikkimieliseen kisailuun

Onnistaipaleen kyläyhdistyksen elonkorjuujuhliin kokoonnuttiin Onnimanni-kodalle lauantaina 19.elokuuta. Juhlien alkajaisiksi kylän nestori Seppo Ahlqvist tempaisi t-paidan yltään ja ojensi Onnistaipale-tekstillä ja -logolla varustetun vaatekappaleen Simo Hirvoselle. Seppo ja hänen kanssaan paitaa luovuttamassa ollut Ritva Huurros tuumasivat, että koska Simo on niin monessa mukana, on kaikkien Orivedellä syytä tietää, miltä kylältä mies on kotoisin.

Paidanvaihto suoritettu! Seppo luovutti paitansa, jotta Simo tunnistetaan onnistaipalelaiseksi.

Elonkorjuujuhlissa oli tänä vuonna suurta urheilujuhlan tuntua. Kylällä majaansa pitävä elämysmatkailuyritys Seikkailuapinat nimittäin johdatteli kylän väen leikkimieliseen kisailuun.

Ohjelmassa oli jo pelkästään nimiensä perusteella hymyn huulille nostavia lajeja, kuten kanapesäpalloa, banaanihippaa, vessanpönttöhippaa ja patsaspuistoa. Joukkueet ottivat mittaa toisistaan myös Onnistaipaleen viestikilpailussa. Hiihtomestaruuden tavoittelijoiden piti löytää yhteinen rytmi, jotta joukkueen suksi luisti mallikkaasti. Nauru ja iloiset kannustushuudot raikuivat elokuun illassa. Kyläläisten iloksi mukaan saatiin ulkomaalaisvahvistukseksi lomaansa Suomeen viettämään tullut perhe Belgiasta.

Kanapesäpallossa kumikanoja ammuttiin ritsalla ja toinen joukkue yritti napata ne lennosta.
Kanapesis oli juuri niin hauskaa, miltä se kuulostaakin.
Hiihtokilpailussa pärjääminen edellytti rytmikästä etenemistä ja hyvää joukkuehenkeä. Tahdissa, mars!
Suksi luisti ja kavereita kannustettiin.
Onnistaipaleen koko jengi belgialaisvahvistuksineen asettui kisojen lopuksi yhteiskuvaan.

Kisojen jälkeen maittoi ruoka. Kodan tulella lämmitetty lohi- ja kasviskeitto, itse tehdyt sämpylät ja Sirkka Kymäläisen loihtimat herkulliset munkit katosivat pienten ja isompien urheilusankareiden suihin. Lapset pääsivät myös kokeilemaan tikkupullan paistamista.

Seikkailuapinoiden Heidi Savolainen, täydellinen tikkupulla ja sen paistaja.

Juhlissa annettiin myös raikuvat aplodit sen kunniaksi, että Onnistaipaleen jätepiste on vihdoin saatu valmiiksi.

Katso lisää kuvia Onnistaipaleen elonkorjuujuhlista Seikkailuapinoiden Facebook-sivuilta klikkaamalla alla olevan julkaisun Facebook-symbolia. Kuva-albumi aukeaa uuteen välilehteen.