Kyläläiset kesäjuhlatunnelmissa

Onnistaipaleen kyläyhdistyksen kesäjuhlia vietettiin lauantaina 12.heinäkuuta Onnistaipaleen entisen kyläkoulun pihamaalla. Paikalle oli kutsuttu niin kylän vakituiset asukkaat ja mökkiläiset kuin heidän kesävieraansakin. Kuin tilauksesta saatiin myös kaunis, sateeton ja sopivan lämmin sää.

Entisen koulun piha tarjosi viihtyisän miljöön juhlille.

Kuuden aikaan illalla väkeä alkoi saapua paikalle. Kyläyhdistys tarjosi vieraille kahvin ja pullan, ja pian pöydät täyttyivät iloisesta porukasta ja puheensorinasta. Kuulumisia vaihdettiin, muisteltiin menneitä, ihasteltiin kaunista pihapiiriä ja seurailtiin lasten leikkejä.

Tässä pöydässä istui väkeä, joille kyläkoulu oli tuttu paikka lapsuudesta.
Pöytiä koristivat kukkakimput, jotka tekivät vaikutuksen kaikkiin ikään katsomatta.
Kyläkoulun isäntä kiersi pöydissä tervehtimässä juhlijoita ja toivottamassa heidät tervetulleiksi.
Lapset bongasivat pihamaalta kiipeilytelineen.

Alkuillasta todistettiin myös, että tämän kylän väestä lähtee tarvittaessa komeasti ääntä. Kesäillassa kaikui kolminkertainen eläköön-huuto Onnimanni-kodan talkoissa apureina olleille lapsille. Kyläyhdistys palkitsi reippaat puunpinoajat pienellä yllätyksellä.

"Eläköön! Eläköön! Eläköön!"
”Eläköön! Eläköön! Eläköön!”
Lapset tutkivat tarkkaan, mitä yllätyspussi pitääkään sisällään.

Muurinpohjaletut olivat viime vuoden kesäjuhlissa iso hitti, eivätkä ne jääneet syömättä tälläkään kertaa. Voiko olla mitään sen kesäisempää makua kuin muurinpohjalätty mansikkahillolla ja kermavaahdolla?

Lätynpaistopuuhissa.
Maistuis varmaan sullekin?
Onnistaipaleen virallinen grillimestari työssään.
Onnistaipaleen kesäjuhlain virallinen grillimestari työssään.
Kioskista saattoi ostaa lättyjen lisäksi makkaraa, limua ja arpoja.
Kioskista saattoi ostaa lättyjen lisäksi makkaraa, limua ja arpoja. Kahvin ja pullan tarjosi kyläyhdistys.

Musiikki kutsui pihalle rakennetulle tanssilattialle ensimmäisinä lapset, mutta pian alkoi aikuistenkin tanssijalkaa vipattaa. Parketilla pyörähdeltiin ja pöydissä selattiin karaokevihkoja.

"Ei huono", sanoisi Jorma Uotinen näistä tanssijoista.
”Ei huono!”, sanoisi Jorma Uotinen näistä tanssijoista!
Lapsilla tanssiliikkeet menivät valssissakin melkein breakdancen puolelle. Aikuiset pyörähtelivät perinteisemmin.
Illan aikana laulettiin myös karaokea.
Kun tanssilattia oli valloitettu, saattoi välillä siirtyä sisälle piirtämään.

Kyläyhdistys kiittää kaikkia juhliin osallistuneita, olipa mukavaa jälleen kokoontua yhteen! Suuri kiitos kuuluu myös Hirvosille, jotka tarjosivat juhlille hienot puitteet pihamaallaan!

Juhlat jatkuivat iloisissa merkeissä heinäkuisen kesäillan hämärtyessä. Tarina kertoo, että sitkeimmät istuivat iltaa myöhään yöhön…

Kiitos juhlijoille! Ensi vuonna uudestaan, eikös?
Kiitos juhlijoille! Ensi vuonna uudestaan, eikö vain?