Onnistaipalelaiset kesäjuhlatunnelmissa

Lämmin ilma ja aurinkoinen sää hellivät vielä elokuun puolivälissä, kun Onnistaipaleen väki kokoontui viettämään mukavaa iltaa Onnimanni-kodalle. Tänä vuonna juhlissa tuoksui Annen leipomien pullien ja Jonin paistamien räiskäleiden lisäksi käsidesi, mutta tunnelma oli turvaväleistä huolimatta yhtä lämmin kuin aina ennenkin.

Pöydälle poimittiin koristeeksi viljaa. Pullat ja letut maistuivat.

Viimeksi Onnistaipaleen tikkamestaruudesta kisailtiin vuonna 2018, joten nyt oli korkea aika selvittää, kuka vuonna 2020 tähtää taitavimmin. Jatkaako viimeksi tiukan kisan voittajaksi kruunattu Leevi Onnistaipaleen tikkataiturina vai saako kylä uuden mestarin?

Leevi tikanheittovuorossa.
Simo tähtää.
Välillä ohi heitettyjä tikkoja etsittiin pöheiköstä.

Jokainen kävi vuorollaan heittämässä tikkaa, ja kukin palasi vuoronsa jälkeen oman makunsa mukaiseen menoon – kisakatsomoon, makkaranpaistoon tai vaihtamaan kuulumisia. Taustalla soivan musiikin lisäksi juhlien äänimaisema koostui iloisesta juttelusta, lasten leikeistä ja siitä herkullisesta sihahduksesta, joka kuuluu lettutaikinan osuessa muurikkapannuun.

Limbo!
Kesäjuhlissa on aina mukava vain istua ja jutella!
Nuoriso otti kivan ryhmäpotretin.

Kyläyhdistyksen lettumestari Joni säännösteli lettutaikinaa siten, että jokaiselle paistettiin ensin yksi lettu, ja santsata sai vasta, kun kaikki halukkaat olivat sellaisen saaneet. Moni kävi toiveikkaasti kokeilemassa, ahkerimmat useampaan kertaan, että olisiko ensimmäinen kierros jo loppu ja saisiko jo toisen… Kärsivällisyys oli koetuksella! Jonkinlainen ennätys siinä varmasti tehtiin, kun toinen kierros julistettiin avatuksi – niin salamannopeasti uusi lettujono ilmestyi.

Lettumestari antaa kylän junioreille täydet pisteet esimerkillisestä jonottamisesta hyvässä ryhmähengessä.

Aurinko oli jo melkein painumaisillaan mailleen, kun tikkakisan pudotuspelit alkoivat olla loppusuoralla. Tikkamestari 2018 taisteli hienosti, mutta tällä kertaa voiton vei Simo Hirvonen. Hopealle itsensä heitti Mirva Ahonen ja kolmanneksi Toni Ahonen.

Joonan heitto.
Heittovuorossa Kirsi.
Toni laskee pisteitä.
Keskellä Simo, Onnistaipaleen tikkamestari 2020. Toiseksi tuli Mirva ja kolmanneksi Toni.

Kiitokset jälleen kaikille kesäjuhliin osallistuneille!

Mukavaa yhdessäoloa, siitä on Onnistaipaleen kylän kesäjuhlat tehty!