Jouluisia tunnelmia Onnimanni-kodalla

Talvinen luonto kuuraisine puineen antoi hienot puitteet Onnistaipaleen kyläyhdistyksen järjestämälle joululauluhetkelle Onnimanni-kodalla lauantaina 17.12.2022. Pakkaslumi narskui askelien alla kyläläisten kerääntyessä kodalle maljatulien kutsuvasti koristamaa tietä pitkin.

Maljatulet kutsuivat kodalle.

Kuura ja lumi viimeistelivät talvisen maiseman.

Astu vain sisään!.

Kyläläisten yhteistä joulutunnelmaa oli jo muutamana viikonloppuna herätelty jouluisella kalenterilla, jossa etsittiin vinkkien perusteella Onnistaipaleen kylältä kalenterin ”luukkuja” tarinoineen ja pikkuyllätyksineen. Joulun odotuksen huipentumaksi järjestetty joululauluhetki houkutteli paikalle runsaasti väkeä vauvoista vaareihin, meitä oli kaikkiaan yli neljäkymmentä. Sisällä kodassa olikin tiivis ja lämmin tunnelma, kun kuulumisia vaihdettiin iloisesti poristen. Tarjolla olleet jouluiset herkut ja glögi maistuivat kaikille, ja lapset rapistelivat yllätyspussejaan, jotka tonttu oli jättänyt joulukuusen juurelle.

Glögit, tortut ja piparit maistuivat.
Makkarakin paistui ja lapset availivat joulupussejaan.

Herkkujen jälkeen siirryttiin pääasiaan, eli virittäytymään joulutunnelmaan yhdessä laulamalla. Pitkän tauon jälkeen oli hienoa päästä jälleen yhdessä tunnelmoimaan joululaulujen merkeissä. Asiaankuuluvalla antaumuksella kyläläisiltä kajahtivat sekä perinteiset että vähän uudemmatkin joululaulut.

Eero Manner vetää ja säestää yhteislaulua.

Otsalamput ovat tarpeen, että laulujen sanat näkyvät.

Lauluvihoista löytyi perinteisiä ja uudempia joululauluja.

Lämpimät kiitokset Anna Mannerille Joulun odotus -kalenterin ja joululaulutapahtuman ideoinnista sekä Eero Mannerille yhteislaulujen vetämisestä ja säestämisestä! Kiitokset myös innokkaille laulajille ja kaikille tapahtumaan osallistuneille!

Täältä löytyvät vielä joulukalenterin kysymykset ja niihin vastaukset