Kesäjuhlatunnelmia Onnistaipaleella

Onnistaipaleen kyläläiset kokoontuivat perinteisiin kesäjuhliin lauantaina 12. elokuuta kyläyhdistyksen Onnimanni-kodalle. Elokuinen, lämmin ja enimmäkseen aurinkoinen sää houkutteli paikalle kyläläisiä sankoin joukoin.

Kesäjuhlat vietettiin tuttuun tapaan Onnimanni-kodalla.

Kepparirata oli jälleen rakennettu kodan ympärille ja monilla olikin oma keppari mukana. Tällä kertaa nuoriso kuitenkin kisaili enemmän korkeushypyn parissa ilman ratsujaan. Upeita suorituksia nähtiin!

Korkeushyppyhommat aloitettiin melko maltillisella korkeudella.

Sää oli niin kaunis, että tänä vuonna viihdyttiin enimmäkseen ulkona. Sisältä kodasta piipahdettiin hakemassa makkaraa ja nokipannukahvia kahvipullineen ja -kekseineen, jälkiruoka käytiin hakemassa tuttuun tapaan muurikkalettumestarina toimineelta Jonilta. 

Tänä vuonna todistettiin kummallista ilmiötä: kylän juniorit eivät heti olleetkaan jonottamassa lettuja, vaan lettumestari sai jopa maanitella väkeä hakemaan räiskäleitä! Ei kuitenkaan syytä huoleen, kyllä se jonokin lopulta muodostui ja letut katosivat parempiin suihin. 

Lettumestari arvioi paistaneensa kuutisenkymmentä lettua. Lettuja odotellessa juteltiin.

Lettujonon lisäksi muodostui jono myös Simon ja Annen arpapisteelle. Arpaonni suosi monia ja kotiinviemisiksi lähti monenlaisia palkintoja sukista saippuaan ja valokuvakehyksistä mansikkakuohujuomaan. 

Tunnelma kesäjuhlissa oli rento ja mukava. Mitään erityistä ohjelmaa ei tarvita, kun hauskaa on ihan vain rupatella ja vaihtaa kuulumisia!

Mukavaa yhdessäoloa, eipä sitä muuta tarvitakaan.

Juhlissa oli kyllä melkoinen meno, sillä osa juhlijoista pysyi vain vaivoin tolpillaan – konttauskunnossakin oltiin! Puujaloilla kävelyä harjoiteltiin ahkerasti ja nurmikolla mentiin vauhdikkaasti myös nelivedolla. Kylän lapsiluku on kasvanut kovasti ja illan mittaan kuultiinkin monen juhlijan suusta, kuinka kivaa on, että Onnistaipaleelle on viime vuosina muuttanut paljon lapsiperheitä.

Puujaloilla testattiin, kuinka hyvin pysyy tolpillaan. Harjoitus tekee mestarin!

 

Hulinaa riitti. Pienimmät juhlijoista olivat konttauskunnossa.

 

Tukka putkella mentiin ja pallopelejä pelattiin.

 

Mitä pienet edellä, sitä isot perässä.

Kiitos kaikille osallistujille ja järjestelyistä vastanneille. Näistä tunnelmista saatiin taatusti varastoitua paljon hyvän mielen aurinkoenergiaa lähestyvään syksyyn ja talveen!