Kisailua Onnistaipaleen kesäjuhlissa

Hurjimmat helteet hellittivät hetkeksi juuri sopivasti Onnistaipaleen kyläyhdistyksen kesäjuhlien aikaan. Juhlakansaa hellittiin kuitenkin aurinkoisella ja lämpimällä – vaan ei liian kuumalla – säällä.

Tänä vuonna kyläjuhlissa puhalsivat uudet tuulet, kun perinteisen ohjelman lisäksi Onnimanni-kodan ympärille oli rakennettu kepparirata.

Kepparirata kulki kodan ympäri. Kisan tuomarina toimi Kirsi Nousiainen.

Leikkimieliseen kepparikisaan osallistui kaikkiaan yksitoista ratsukkoa, jotka kisasivat kolmessa ikäryhmittäin jaetussa sarjassa. Alle 5-vuotiaiden sarjassa oli kaksi kisaajaa, 5–7-vuotiaiden sarjassa ratsukoita oli neljä ja 8–100-vuotiaiden sarjassa kisasi viisi ratsukkoa. Radalla sai ensin ottaa harjoituskierroksia.

13-vuotias Aliisa ja 11-vuotias Anni kokeilivat kepparirataa peräkanaa. Aliisan ratsu on nimeltään Pena ja Annin kepparin nimi on Tähti.
3-vuotias Eevi testasi rataa Tanja-mummon avustuksella. Eevin ratsu on nimeltään Matias.
Sappo-ratsullaan harjoituskierrokselle karauttaneella 6-vuotiaalla Väinöllä oli asenne kohdillaan. Stay fly!

Harjoituskierrosten jälkeen oli aika käydä tositoimiin. Radalle lähtivät ensimmäisenä isoimmat kisaajat, joiden rataa vaikeuttivat korkeammat ja erikoisemmat esteet, kuten putkiesteet. Kisassa piti suorittaa rata mahdollimman nopeasti ja virheettömästi. Jokaisesta virheestä eli puomin pudottamisesta, sai neljä virhepistettä, joka lisäsi suoritusaikaan neljä sekuntia.

10-vuotias Kerttu ja hänen ratsunsa Vertti sekä 8-vuotias Kaisa Vilma-ratsuineen vauhdissa.
Anni ja Tähti kaarteessa. 9-vuotias Vilja Viima-ratsunsa kanssa radan alussa. Väinö keskittyy suoritukseen.
5-vuotias Helmi lähestyy tarkkana kolmatta estettä ratsunsa Lolan kanssa. Lumi, 5 vuotta, kirmasi kisaan Hellu-hepan kanssa.
Tähti-ratsu ja 7-vuotias Niilo ylittivät esteen kovaa ja korkealta. Parivaljakko Eevi ja Matias-heppa tarkkana kisasuorituksen pujotteluvaiheessa.

Kilpailu oli varsin vauhdikas ja kilpailijoiden kesken vallitsi hyvä urheiluhenki. Kun kaikki olivat suorittaneet radan, oli aika palkita kunkin sarjan parhaat ratsukot. Koko kisan nopeiten radan läpi laukkasi 8–100-vuotiaiden sarjassa kisannut Aliisa Lasonen Pena-ratsullaan ajassa 19,13 sekuntia. Saman sarjan kakkoseksi karauttivat Anni Kujala ja Tähti (23,85), kolmanneksi Vilja Syvänen ja Viima (25,16), neljänneksi Kaisa Pitsinki ja Vilma (25,90) ja viidenneksi Kerttu Pitsinki ja Vertti (29,54).

Kirsi Nousiainen palkitsi Aliisa Lasosen ja Penan ruusukkeella.

5–7-vuotiaiden sarjassa vauhdikkain ratsukko oli Niilo Kujala ja Tähti, jotka suorittivat radan 28,50 sekunnissa. Parivaljakko kuitenkin pudotti puomin, jolloin suoritusajaksi tuli lopulta 32,50 sekuntia. Sarjassa seuraaviksi tulivat Väinö Syvänen ja Sappo (36,30), Helmi Hirvonen ja Lola (44,30) ja Lumi Järviö (44,05 + 4). Alle 5-vuotiaiden sarjan voiton nappasivat Eevi Järviö ja Matias (1,01 minuuttia).

Kepparikisan kärkikolmikko Eevi ja Matias, Aliisa ja Pena sekä Niilo ja Tähti.
Onnistaipaleen kylän ensimmäisten kepparikisojen kilpailijat järjestäytyivät ryhmäkuvaan.

Kepparikisan jälkeen ohjelmassa oli energiatankkaus eli muurinpohjaletut ja makkarat. Muurikkajono oli viimevuotiseen tapaan suosittu paikka etenkin kylän junioreiden parissa. Lettuja paistoi jälleen kyläyhdistyksen puheenjohtaja Joni Lindqvist.

Juhlissa Onnistaipaleen kyläyhdistys halusi muistaa Heikki Kymäläistä pienellä lahjalla. Heikki on jo pitkään pitänyt huolta Myllyjärven kunnosta niittämällä kaislaa ja huoltamalla kaislanniittokonetta. Kyläyhdistys kiittää niittopuuhat nyt jättävää Heikkiä uutterasta ja hyvästä työstä yhteisen Myllyjärvemme kunnossapidossa. Kyläyhdistyksen puheenjohtaja muistutti Heikille pitämässään kiitospuheessa, että Myllyjärven kaislaa niitetään vapaaehtoisvoimin ja nyt hommiin kaivataan uusia vapaaehtoisia.

Lettujono.
Heikki Kymäläinen on niitänyt uutterasti Myllyjärven kaislaa. Kiitos!

Kesäjuhlissa tuttu juttu on jo useamman vuoden ajan ollut tikkakisa. Tällä kertaa perinteiseen taistoon Onnistaipaleen tikkamestaruudesta osallistui kaikkiaan 26 kilpailijaa eli valtaosa juhliin osallistuneista. Viime vuonna tiukan kisan kärkikolmikko olivat Simo Hirvonen, Mirva Ahonen ja Toni Ahonen. Kuinka kävi tällä kertaa?

Tanja ja Erkki heittovuoroissaan, Jaana odottaa vuoroaan. Tikkakisan vetäjänä toimi jälleen Toni.

Viimeisillä kierroksilla tikkamestaruudesta taistelivat tänä vuonna Joona Lasonen, Jaana Virolainen, Simo Hirvonen ja Mirva Ahonen. Joona nappasi voiton Jaanasta ja Mirva peittosi viime vuoden tikkamestarin Simon. Finaalissa kisasivat siis Mirva ja Joona.

Mirva Ahonen ja Joona Lasonen heittivät tiukan finaalin. Mirva nappasi voiton kolmen pisteen erolla. Kolmanneksi sijoittui Simo Hirvonen.

Kisailun ja herkuttelun lisäksi juhlissa viihdyttiin yhdessä rupatellen ja kuulumisia vaihtaen. Kiitos jälleen kaikille mukavista juhlista!

Aurinkoisissa tunnelmissa Onnimanni-kodalla.
Keppareita, koiruuksia ja rentoa yhdessäoloa.